NOVI CITROËN C5 AIRCROSS

APSOLUTNI KOMFOR I PREFINJENI DIZAJN
NOVI CITROËN C5 AIRCROSS
  • C5 Aircross nudi nenadmašno bezbrižan doživljaj vožnje te mijenja svoj stav kako bi do izražaja došla njegova snaga i jedinstvene karakteristike. Ovo vozilo postavlja standarde u pogledu udobnosti i modularnosti, dostupno je u izvedbi s punjivim hibridnim motorom, a njegov redizajn odraz je njegove zrelosti.
  • Prednji kraj modela C5 Aircross uvodi novitete, pa tako zakrivljeni oblici ustupaju mjesto strukturiranijim linijama. Prednja strana sada je okomitija i modernija, čime se pojačava dojam širine i karakter ovog impozantnog i sigurnog vozila.
  • Uspon u višu klasu vidljiv je u najsitnijim detaljima, kao što su trodimenzionalni svjetlosni potpis stražnjeg kraja, novi sjajni 18“ naplatci ili pak nove, elegantnije i prepoznatljive mogućnosti personalizacije. Unutrašnjost krase novi dizajn dodirnog tableta dijagonale 10” i središnje konzole čime se naglašava njegov upečatljiv karakter.
  • C5 Aircross oduvijek je bio sinonim za udobnost, a razlikuje se od ostalih ovjesom Citroën Advanced Comfort®, novim sjedalima Citroën Advanced Comfort®, nenadmašnom prostranošću i modularnošću te sustavima za pomoć u vožnji, kao što je Highway Driver Assist, koji će svaku vožnju učiniti bezbrižnim i pozitivnim iskustvom.

«  C5 Aircross je od početka prodaje prepoznat kao najudobniji i najmodularniji SUV u svojoj klasi. Sada ima novi stil kako bi istakao još moderniju, dinamičniju i prestižniju ličnost. Ulažući u svoje jake tačke – komfor, prostranost u kabini i modularnost postaje zreliji i nudi više osobenosti zahvaljujući strukturisanijem spoljašnjem stilu, kao i modernijim bojama  i kvalitetnijim materijalima u unutrašnjosti. »  Pijer-Iv Kuino (Pierre-Yves Couineau), šef projekta C5 Aircross.

       

Sa više od 260 000 prodatih primjeraka, od svog lansiranja 2018. godine, C5 Aircross je uspjeo da se istakne u veoma konkurentnom segmentu kompaktnih SUV-ova zahvaljujući svojoj prostranosti u kabini, modularnosti, i,svom jedinstvenom komforu. C5 Aircross predstavlja uzor po pitanju praktičnosti i nudi opušteno iskustvo u kabini.

 

IMPOZANTNIJI, MODERNIJI I PRESTIŽNIJI STAV SUV-A 

STRUKTURISAN, ZATEGNUT, MODERAN I TEHNOLOŠKI PREDNJI DEO

Vizuelno širi i impozantniji, C5 Aircross uvodi novi dizajn u kom su obli zamjenjeni strukturisanijim oblicima. Prednji dio dobija novi vertikalniji izgled koji naglašava njegov karakter. Zategnute linije i vertikalna konstrukcija doprinose vizuelnom proširivanju prednjeg dijela C5 Aircrossa. Na taj način izgleda šire i impozantnije na putu.

C5 Aircross prikazuje nove ševrone koji postepeno postaju nezavisni i odvajaju se od dnevnih svjetala, evolurirajući, na ovaj način u odnosu na druge modele game gde se ševroni nastavljaju do dnevnih svjetala. Sada su oni od crnog laka naglašenog hromom. Vizuelno se šire kroz igru hromiranih i crnih dirki klavira koje se sve više skupljaju i prelaze u LED dnevna svetla. Ševroni tako dobijaju više prostora u središnjem dijelu prednje maske.

Tipično za novi Citroënov identitet LED svjetlosni potpis u «V», istovremeno prefinjen i isklesan, dobija 3D efekat kroz «dirke klavira». Ova svjetla, istovremeno, stvaraju tehnološki i duboki pogled vozila. LED Vision farovi su diskretniji i predstavljaju vizuelni nastavak crne sjajne prednje maske i na taj način pojačavaju utisak robusnosti.

Logotip i svjetlosni potpis u V su na donjem dijelu prednje maske naglašeni crnom lakiranom lajsnom koja je pažljivo dizajnirana. Motiv ševrona koji počinje ispod ovog logotipa se vertikalno proteže kako bi išao paralelno sa dirkama klavira dnevnog svjetla.

Ispod prednje maske novi stil usisnika za vazduh vizuelno širi prednji dio C5 Aircrossa i daje mu još impozantniji stav na putu. Bočni otvori su sada funkcionalni i otvoreni pa tako poboljšavaju aerodinamičnost. Detalji u boji na ovim otvorima dokazuju pripadanje višoj klasi zahvaljujući sjajnim ili sedefastim bojama kao što su crna sjajna ili Dark Chrome. Glavni usisnik vazduha u središnjem dijelu postaje takođe dinamičniji i elegantniji zahvaljujući oštrim linijama koje su u skladu sa centralnim usisnikom vazduha na modelima C4 i C5 X.

 

DINAMIČNI PROFIL, NOVI VIZUELNI POTPIS POZADI

Novi prednji vertikalni i strukturirani profil pojačava percepciju snage i robusnosti na prvi pogled. Ovo poboljšanje se takođe nalazi pozadi u novim strukturiranim okvirima svjetala. C5 Aircross karakteriše prepoznatljiv stav izražen kroz visoku i horizontalnu haubu i zastakljenu površinu od 360° koja crta hromirani C bočni potpis i pojačava efekat krova koji kao da lebdi. Svi ovi djelovi daju balans i jedinstvenu osobenost koju dopunjuju klirens od 230mm, veliki točkovi prečnika od 720, funkcionalni krovni nosači i dominantni položaj tokom vožnje.

U skladu sa prednjim dijelom vozila C5 Aircross ima, pozadi novi trodimenzionalni LED svjetlosni potpis. Optički blok ima tamnu i strukturisanu površinu, a novi moderni dizajn naglašava eleganciju i usaglašenost sa prednjim svjetlosnim potpisom. Kao i na prednjem dijelu dirke klavira pojačavaju dubinu i 3D efekat ovog svjetlosnog potpisa.

 

ELEGANTNIJA I DINAMIČNIJA PERSONALIZACIJA

Kako bi se zadovoljila očekivanja kupaca C-SUV segmenta novi C5 Aircross ima oslanjanje na elegantnnim elementima za personalizovanje koji jasno naglašavaju pripadnost višoj klasi.

C5 Aircross ima novu boju : plava Eclipse zavisno od spoljašnjeg svjetla, prelazi iz tamno plave u crnu. Gama boja se sastoji od boja koje su popularne kod klijenata : bijela Banquise, bijela Nacré, crna Perla Nera, siva Platinium, siva Artense i nova boja plava Eclipse.

Nove boje Color paketa se nalaze na usisu na prednjem dijelu i na štitnicima Airbump®. Četiri nova Color paketa omogućavaju C5 Aircrossu da dokaže karakter SUV-a i svoju eleganciju: crna Brillant, Dark Chrome, bronzana Anodisé i plava Energic. Dvobojna ponuda dostupna je i kroz Black Pack koji se sastoji od crnih ART alu felni od 19’’ i crnog sjajnog Color paketa, i nudi još veću prepoznatljivost vozila.

 

KABINA SA VIŠE UDOBNOSTI I PREFINJENOSTI

Kabina novog C5 Aircrossa pripada višoj klasi jer je istovremeno dinamična, prefinjena i prostrana. pa pruža udobnost koja se primjeti već poslije nekoliko pređenih metara. Visoki položaj za vožnju, kvalitet materijala, ergonomija i praktičnost interfejsa čine ga modernim SUV-om koji se ističe.

 

NOVI EKRAN NA DODIR OD 10’’

C5 Aircross ima novi ekran na dodir od 10’’ koji kao da lebdi na instrument tabli i koji uranja vozača i putnike u savremenu kabinu. Ovaj novi i veći ekran poboljšava ergonomiju nudeći direktan pristup komandama za klima uređaj, a informacije su prikazane više kako bi pogled ostao na putu. Novi ekran na dodir od 10’’ će biti dostupan sa navigacijom i motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, a od verzije Feel sa plug-in hibridnim motorom.

Pored toga, potpuno prilagodljiv digitalni displej od 12”3 pruža sve bitne i prilagodljive informacije direktno u liniji oka vozača: izveštaj o navigacionoj mapi, informacije o aktivnim sistemima za pomoć vozaču, informacije o stanju baterije hibridnog motora, itd. – obezbeđujući da oči vozača ostanu uprte u put radi potpuno bezbjedne vožnje.

 

NOVA SJEDIŠTA CITROËN ADVANCED COMFORT®

C5 Aircross je opremljen novom generacijom sjedišta Citroën Advanced Comfort® koja već postoje u modelima C4 i C5 X. Ova inovativna sjedišta se sastoje od gustog tkanja navlake i debele pjene od 15mm. Sjedišta Citroën Advanced Comfort® pružaju vizuelni komfor, komfor pri sjedenju i dinamički komfor zahvaljujući pjeni koja se se neće slegnuti tokom dugih vožnji. Kako bi pružili još veću udobnost vozaču i saputniku, sjedišta mogu da imaju funkciju grijanja i masiranja.

Stručnjaci su posebnu pažnju posvetili izboru boja i materijala kako bi se dobila dodatna prefinjenost, udobnost i pripadnost višoj klasi. Sjedišta imaju novu ponudu sa Alkantara kožom i sa vrhunskom perforiranom kožom za nivo Shine. Nasloni za ruke i centralna konzola imaju novo platno koje podsjeća na kožu, a instrument tabla ima novi detalj koji pruža i vizuelni i taktilni užitak.

Standardni nivo opreme i 4 nova unutrašnja uređenja Advanced Comfort stvaraju još elegantniju i dinamičniju atmosferu.

Standardni nivo opreme mijenja svoje šavove u plavu boju (kao i na svim ostalim uređenjima) kako bi ih savršeno uklopio sa ostalim šavovima u kabini (nasloni na vratima i ukrasni remenovi na instrument tabli).

Unutrašnje uređenje Wild Black mijenja uređenje Wild Grey, sa novim crnim platnom kombinovanim sa platnom koje ima efekat sive kože sa plavim šavovima.

Uređenje Urban Black spaja novu crnu Alkantara kožu sa platnom koja podseća na crnu kožu.

Uređenje Metropolitan Black zamenjuje sadašnje Metropolitan Grey i sastoji se od crne zrnaste kože i novog platna sa efektom sive kože.

Najviši nivo opreme Hype Black redizajniran je i sastoji se od nove perforirane Paloma kože i plave Nappa kože.

 

NOVA CENTRALNA KONZOLA

Visoka i široka centralna konzola modernizovana je sa crnim ukrasom u hromiranom okviru koji naglašava prilagođeniji položaj komandi na automatskom mjenjaču. Birač e-Toggle je idealno postavljen pod ruku vozača. Selektor načina vožnje može da integriše funkciju Grip Control sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, a kod plug-in hibrida omogućava intuitivan odabir željenog načina vožnje (Electric, Hybrid ili Sport). Ovaj model ima i veliku pregradu sa 2 USB porta i sa bežičnim punjenjem za pametni telefon.

 

 

UZOR PO PITANJU OPUŠTENOSTI U KABINI

DETALJI KOJI POJAČAVAJU UDOBNOST U KABINI

Kao pravi predstavnik udobnosti, koja se nalazi u srži brenda CITROËN, novi C5 Aircross je sačuvao sve elemente svog segementa koji su okrenuti prema opuštenosti i lakoći korišćenja.

Oslanjanje na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima® je Citroënova ekskluzivnost koja poboljšava kvalitet filtriranja nepravilnosti sa puta i nudi putnicima vožnju u apsolutnoj udobnosti i sa osećajem da su na letećem ćilimu.

Jedini je SUV u segmentu koji nudi 3 nezavisna, klizna i preklopiva zadnja sjedišta koja mogu da se skinu. C5 Aircross nudi modularnost dostojnu monovolumena, zapremina prtljažnika je rekordna u ovom segmentu: 580L – 720L sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i 460L – 600L sa plug-in hibridom.

Posebna pažnja je posvećena zvučnoj izolaciji koja je postignuta zahvaljujući višeslojnim prednjim prozorima, oni pojačavaju osećaj da ste u čauri.

 

PLUG-IN HIBRID: ULTIMATIVNO ISKUSTVO KOMFORA

Plug-in hibridni motor povećava zadovoljstvo u kabini s obzirom da omogućava svakodnevnu vožnju u električnom režimu do 55km, kao i neograničenu autonomiju za duga putovanja zahvaljujući benzinskom motoru.

Može da se kreće u tišini i bez vibracija do 135km/h u električnom modu i ima trenutno dostupan obrtni momenat od 320Nm koji pojačava komfor pri korišćenju u bilo kom trenutku. S obzirom da u električnom modu emituje 0% CO2 omogućava vožnju po dijelovima grada gde je zabranjena vožnja vozilima sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Vozači C5 Aircross Plug-In Hybrid modela mogu da uživaju u uslugama koje olakšavaju punjenje kroz upravljanje direktno iz vozila ili preko mobilnog telefona, kao i u programiranju vremena punjenja. Na Wall boxu mogu da napune vozilo za manje od 2 sata.

 

 

SIGURNA VOŽNJA ZAHVALJUJUĆI TEHNOLOGIJAMA

C5 Aircross nudi mnogobrojne tehnologije poslednje generacije kako bi se svakodnevno poboljšali udobnost i sigurnost putnika. Vozač C5 Aircrossa  ima na raspolaganju 20 sistema za pomoć u vožnji. Među njima su i: Highway Driver Assist pomoć vozaču na autoputu, sistem za autonomnu vožnju nivoa 2, prilagodljiv tempomat sa funkcijom Stop & Go i sistem aktivnog upozorenja o napuštanju trake. Sve ovo pruža poboljšan osećaj bezbjednosti zahvaljujući stalnoj podršci za pomoć vozaču.

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

Dužina:  4500 mm

Širina: 1840 mm

Visina: 1670 (sa krovnim nosačima)

Međuosovinsko rastojanje: 2730 mm

Klirens: 230 mm

Prečnik točkova: 720 mm

Zapremina prtljažnika (motor sa unutrašnjim sagorevanjem): 580 L – 720 L, a do 1630 L sa spuštenim sjedištima

Zapremina prtljažnika (hibridni motor): 460 L – 600 L